mediaproof: The game

Onderwerp:

Mediawijsheid, media-empowerment

 

Doelgroep:

Scholen die op zoek zijn naar een actieve, 21e eeuwse ouderavond

 

Kosten

€500,- (geen BTW-plicht)


Waarom?

"Onze kinderen zitten in media, wij zitten er mee" horen wij wel eens. Door het spelen van onze game ontstaat bewustzijn, kennisdeling en word je geïnformeerd. 

 

Ouders hebben vaak vragen over media-opvoeding. In deze ouderavond krijgen ze de kans hun vragen te stellen en met andere ouders te bespreken.

 

Aan het eind van de avond hebben ze meerdere casussen actief behandeld, krijgen ze tips van onze expert EN van hun collega-ouders.

Hoe?

Onder leiding van een expert gaan ouders zelf aan de slag met verschillende casussen die uit het leven gegrepen zijn.

 

De avond is vormgegeven als een digitale game. In een spelomgeving gaan ouders zelf actief opdrachten uitvoeren rondom een 6-tal casussen binnen het thema "Mediawijsheid".

 

Hoe werk je aan digitale geletterdheid (op school en thuis)? Hoe ga je om met haatreacties? Wat is echt en wat is nep?

Deze vragen en nog meer komen deze avond aan bod.

 

We betrekken ouders al voorafgaand aan de avond middels een aantal activerende mails. Ze bekijken dan al een aantal video's en vullen een enquête in, die op de avond zelf terugkomen.

Wat?

Aan het eind van de avond hebben ouders tips & tricks ontvangen van onze expert, maar ook van hun collega-ouders.

 

Op deze manier krijgen ouders inzicht in hoe andere ouders omgaan met media-opvoeding, ondervinden ze steun en worden ze op weg geholpen bewuster hier mee om te gaan.

 

Bovendien krijgen alle deelnemende ouders aan het eind van de avond een cadeautje, wat toegang geeft tot onze digitale kennisbank met achtergrondinformatie, websites en toolkits.In de digitale variant krijgen de ouders voorafgaande aan de ouderavond de inlog om het spel thuis met hun gezin te spelen. Op de ouderavond worden de uitkomsten daarvan besproken en krijgen ouders tips en tricks voor mediaopvoeding.

Helemaal Coronaproof!


Meer informatie of direct boeken?